Bestuur.

Het bestuur van de EHBO bestaat uit vijf personen die er samen voor zorgen dat wij een goed draaiende en gezonde vereniging zijn. Elk bestuurslid heeft zijn taak die hij/zij naar behoren vervult.

Wim van Haandel Voorzitter
Fien Knijnenburg Secretaris
Wilanda Theloosen Penningmeester
Frans vd Elzen Verzorging kast
Astrid Verwegen Lid

Leden.

De EHBO vereniging Zeeland heeft 40 leden waarvan er 1 EHBO Docent zijn en we hebben 5 leden die Lotus zijn.

vlnr: Frans vd Elzen, Astrid Verwegen, Fien Knijnenburg,Wilanda Theloosen, en Wim van Haandel

Wat doen wij en wat doen de leden.

Wat verwachten wij (EHBO vereniging Zeeland) van onze leden.

• De betaling van de contributie.
  • Voor het behouden van het diploma zal je in 2 jaar de benodigde toetsen met succes af moeten leggen. De verschillende onderdelen worden op een normale vervolgles getoetst door de Kader en die zal dit bij houden op een daarvoor bestemde lijst. De secretaris zal bij voldoende behaalde toetsen het diploma laten verlengen bij het Oranje Kruis
  • Van elk lid wordt verwacht dat deze ongeveer 4 keer per jaar op een evenement aanwezig is om daar indien nodig eerste hulp te verlenen. Enkele evenementen: Volleybal toernooi, Paarden/pony-concours, Avond vierdaagse, inkakamp, motorcross enzv. Men kan wel de voorkeur voor een evenement bekend maken waar dan zoveel mogelijk rekening mee wordt gehouden. Deze evenementen brengen ook geld op, zo blijft de contributie laag.
  • Dat de naam en tel; op de TOL. (telefoon oproep lijst) mag staan. Deze lijst wordt elk jaar aangepast en af en toe getest. Deze TOL kan bij een ramp in Zeeland mensenlevens redden.

Het lijkt een hele lijst maar op jaarbasis valt dit echter reuze mee.

Wat doet de EHBO vereniging voor zijn leden.

• Wij zorgen er voor dat het diploma met aantekeningen en modules tijdig verlengt wordt zodat je altijd een geldig diploma houdt. Men moet dan wel voldoende toetsen met succes gehaald hebben. Voor toetsen/kennis en verlenging diploma ligt echter de eind-verantwoording bij de leden.
  • Wij betalen de contributie aan de bond (EHBO N.Br.) voor elk lid zodat men o.a. verzekerd is.
  • Wij zorgen met de EHBO Docente, arts en lotus dat er voldoende vervolglessen zijn (op de eerste donderdag avond van de maand en soms op een dinsdag avond) zodat men het diploma geldig kan houden. Deze avonden zijn voornamelijk in Gemeenschapshuis De Garf aan de Kerkstr. in Zeeland.
  • Een keer per jaar houden we een uitwisseling met de E.H.B.O. verenigingen uit Langenboom, Mill en Wilbertoord. Dus regelen wij het 1 keer in de vier jaar.

AED's

hangen in Zeeland op de volgende plekken.

In de hal bij de Rabobank in de Kerkstraat.

In het voorportaal van wooncomplex de Boterbloem aan de Boterbloem.

Aan de voorgevel bij de sporthal de Hekel aan de Vlasroot.

Bij de ingang van de Vlashoeve aan de Damaststraat.

In het voorportaaltje van Tennis vereniging Set 77 in het sportpark.

Tegen de school Oventje op de muur bij de ingang speelplaats.

Bijna altijd aanwezig bij evenementen